Przepis:
- 1,5 garści świeżych i umytych listków bazylii
- gałązka pietruszki
- pół garści pestek słonecznika
- garść obranych orzechów laskowych
- 15 dag drobno startego sera pecorino
- 5 obranych ząbków czosnku
- szczypta soli
-kilka ziaren kolorowego pieprzu
- pół szklanki oliwy
Przepis jest bardzo prosty - wszystkie składniki należy zmiksować w blenderze, pozostawiając większe kawałeczki (tak, by pesto miało strukturę ziarnistą, zielona papka nie będzie atrakcyjna dla oka, a i jej walory smakowe ulegną pogorszeniu). Zmiksowane produkty przełóż do słoiczka i zalej oliwą (dzięki temu pesto nie będzie się psuło!)
Smacznego!
Pyszne. Z orzechami i słonecznikiem-super!
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńJestem pierwszy raz na tym blogu i pierwsze co rzuca sie w oczy to niestety bardzo nieczytelna czcionka:/
jestem zakochana w tym smaku :)
OdpowiedzUsuńProsimy o kolejne przepisy :)
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie na sam widok! Mniam! Pycha :)
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam ten smak,ale do tej pory raczej stawiałam na gotowe słoiczki,... chyba pora się przełamać i samej pokucharzyć :) a czemu nie bierzesz udziału w tym konkursie przepisy dietetyczne figury? przecież masz tyle przepisów, chociażby ten, a co sprzęt kuchenny,to sprzęt kuchenny - zawsze się przyda :>
OdpowiedzUsuń