Granola od razu trafiła do kosza, gdyż spomiędzy płatków owsianych i pestek słonecznika wyłaniały się małe igiełki szkła, jednak zamieszczam zdjęcia jako dowód, iż takowa przekąska śniadaniowa zaistniała w mojej kuchni
I oczywiście przepis:
250g muesli -
płatki owsiane
płatki kukurydziane
pestki słonecznika
chips bananowy
orzech arachidowy
rodzynki
suszone jabłka
szuszone śliwki
żurawina
migdały
3 łyżki miodu
1 łyżka brązowego cukru muscavado
W dużej misce wymieszaj muesli z miodem i cukrem muscavado. Masę rozłóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170st. na ok 30 min. W połowie pieczenia wyjmij granolę i przemieszaj. Po ostudzeniu włóż do szczelnego słoika.
*Jeżeli chcecie otrzymać granolę czekoladową dajcie łyżkę kakao i dodatkowo 1 łyżkę więcej miodu.
Bajecznie proste i bajecznie pyszne - jako śniadanie czy przekąskę.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz