Ten przepis nie wymaga chyba żadnego komentarza. Chciałam jedynie zaznaczyć, iż postanowiłam umieścić przepis odrobinę inny od tych, które zazwyczaj widziałam na blogach. Nie potrzebujesz tabliczek czekolady, aby rozkoszować się cudowną, gęstą czekoladą na gorąco...
Przepis:
szklanka pełnotłustego mleka
3 łyżki cukru
1 łyżka niesłodzonego kakao w proszku
3 zmielone goździki
odrobinę startej gałki muszkatołowej
1 łyżka masła orzechowego
+
1/3 szklanki mleka i łyżeczka cukru na piankę
Mleko zagotuj w rondelku, dodaj cukier, przyprawy, kakao, energicznie wymieszaj trzepaczką (aby nie zrobiły się grudki), następnie masło orzechowe, podgrzewaj, aż czekolada zgęstnieje. W ubijaku do piany ubij mleko z cukrem. Czekoladę przelej do filiżanki, łyżeczką nałóż piankę.
SMACZNEGO! :)
Ojj chętnie bym taką wypiła :) ... zwłaszcza, że wstrętne choróbsko mnie dopadło :/
OdpowiedzUsuńi mnie dopadło, ale na szczęście szybko opuściło. Może to dzięki czekoladzie, kto wie? :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś czekolada:))
OdpowiedzUsuńCudownie korzenna czekolada!
OdpowiedzUsuńAle czekolada! Piękny kolor, a pachnie aż tutaj... ;)
OdpowiedzUsuńco by tu zjeść? : widziałam! baarrrdzo smakowita :)
OdpowiedzUsuńAmber, pepa w kuchni: dzięki, zapraszam! :)
korzenna to zaraz po bananowej moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńI mi by się przydało takie cudo, ale nie chce mi się robić :D
OdpowiedzUsuńJaki fajny blogasek ! Gratulacje !
OdpowiedzUsuńPYCHA!! zapraszam na szybkozjesc.pl
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu
OdpowiedzUsuńkulinarnego MasterChef w tvn
W linku informacja o programie:
http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-
antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html
Pozdrawiamy,
Redakcja,
MasterChef
masterchef@tvn.pl
a to coś za to dla mnie! uwielbiam
OdpowiedzUsuń