Tart chyba nikomu zachwalać nie trzeba. Każdy zapewne wie, że tarty uwielbiają kusić rozsiewając cudowny zapach topionego masła. Uwielbiam tarty, a zwłaszcza tą, za jej bogactwo konsystencji, za chrupkość i delikatność. Proponuję dodać do niej sezonowe owoce, idealnie pasują zwłaszcza figi na które nadchodzi właśnie pora. Ja podaję wersję ba(e)zową, a Wy kombinujcie do woli. Pomyślcie tylko - bezowa tarta z karmelem i figą, bezowa tarta z kawą i amaretto, bezowa tarta z cytryną i bazylią, bezowa tarta z marakują i mango - no JAK TO BRZMI?!
Przepis:
Ciasto kruche wykonacie z przepisu podanego TUTAJ
Natomiast przepis na bezę pojawił się w przedostatnim wpisie, a ja wkleję instruktażowe zdjęcie dla Was jeszcze raz:
(polecam powiększyć zdjęcie)
Polecam podpiec bezę palnikiem, lub opiec ją w piekarniku do zrumienienia.
SMACZNEGO!
Imponująca beza!
OdpowiedzUsuńPrzepyszna! Świetnie sprawdza się również jako baza pod nugat - który jest obłędny...
OdpowiedzUsuńTo musi być przepyszne !! pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda i zapewne tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuń